Project omschrijving

Ondernemen in Bangladesh

Bangladesh behoort tot de armste landen ter wereld. Tegelijkertijd leggen de gevolgen van klimaatverandering grote druk op het land.

website

Het Blue Gold innovatiefonds wilt Nederlandse ondernemers bereiken die met hun kennis van landbouw en water-management de benarde situatie in Bangladesh kunnen verbeteren. Vervolgens wilt het fonds hen motiveren daadwerkelijk naar Bangladesh te gaan.

Uitdaging

Via de campagne Ondernemen in Bangladesh helpen we het Blue Gold innovatiefonds met hun doel voor 2020 de armoede van 150.000 huishoudens in Bangladesh te hebben verminderd. Hierbij ligt onze verantwoordelijkheid in het bereiken en activeren van de juiste ondernemers, die bij kunnen dragen aan de vermindering van armoede.

Strategie

Via de content marketing matrix hebben we de middelen geselecteerd, waarmee we de doelgroep het best konden activeren. Via verschillende media uitingen werd de interesse gewekt, waarna ze op een voor Blue Gold opgemaakte landingspagina geconverteerd werden naar een online mini cursus waarin ze meer leerde over Bangladesh.

Nadat de ondernemers de minicursus hadden afgerond werden zij uitgenodigd om in contact te komen met Blue Gold en een haalbaarheidsonderzoek aan te vragen, waarmee hun business model getoetst werd.

Resultaat

Door een nauwe samenwerking met het Blue Gold Innovatiefonds en het selecteren van de juiste media hebben we alle doelstellingen weten te bereiken.

“Bedankt voor de nauwe betrokkenheid en de fijne samenwerking. In vergelijking met de andere campagnes die we voeren, was alles tot in de puntjes geregeld. Ik raad mijn collega’s dan ook zeker aan samen te werken met No9.”

Judith de BruijneJudith de Bruijne, Innovatiefonds manager Blue Gold
Case details

Design en uitvoering

Concept, vormgeving en realisatie van diverse grafische middelen waaronder onderdelen gebruikt op de campagnewebsite.

Ondernemen in Bangladesh Mockup website

Website

Van wireframe tot realisatie van de landingspagina voor de campagne. Hierbij ondermeer rekening gehouden met doelgroep, kleuren, Conversion Centered Design en Encapsulation Design om een zo waardevol mogelijke conversie te krijgen.

Ondernemen in Bangladesh Concept naar Realisatie

Diverse GFX

Voor ondermeer de social uitingen en de stories pagina diverse visuals gemaakt.

Ondernemen in Bangladesh Graphic
Ondernemen in Bangladesh Graphic

Resultaten

Van de 79.000 bereikte mensen hebben 1.226 ondernemers de ontwikkelde landingspagina bezocht. Hiervan hebben er 76 deelgenomen aan de cursus. Hieruit hebben uiteindelijk 17 mensen het haalbaarheidsonderzoek aangevraagd.

0
Ondernemers bezochten de website
0
Hebben deelgenomen aan de cursus.
0
Aanvragen voor het haalbaarheidsonderzoek.
Ronald de Snoo

Ronald de Snoo

Geïnspireerd? Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Gerelateerd

Wij zijn trots wat we samen met onze klanten bereiken. Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie, bedrijf of merk kunnen betekenen? Bekijk diverse cases.