Project omschrijving

Ondernemen in Crisistijd

MKB Servicedesk levert relevante en betrouwbare informatie die voor de ondernemer van doorslaggevend belang kan zijn bij de groei van zijn bedrijf. In elke fase van het ondernemerschap geeft MKB Servicedesk praktische antwoorden, passend bij de ambities en doelen van dat moment.

MKB Servicedesk
Ondernemen in Crisistijd

Veel ondernemers zijn in crisistijd op zoek naar manieren om mentaal, fysiek en financieel het hoofd boven water te houden. Daarom heeft Agency No9 voor MKB Servicedesk een gratis kennis- en inspiratieprogramma voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf opgezet. Dit in samenwerking met vier professionals op het gebied van vitaliteit, mental coaching, finance en sales.

Uitdaging

MKB Servicedesk krijgt veel vragen van ondernemers. Vooral over praktische zaken, zoals loondoorbetaling van personeel, verlof en hulpregelingen van de overheid. Daarnaast raakt de coronacrisis ondernemers zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Het is heel belangrijk om mentaal en fysiek fit te blijven en je bedrijf op koers te houden. Daar wil MKB Servicedesk ondernemers graag actief bij helpen.

Strategie

Op een laagdrempelige manier worden ondernemers bij de hand genomen en wordt informatie geboden die ze kan helpen in crisistijd. MKB Servicedesk springt daarmee actief in op de actualiteit. Tegelijkertijd draagt dit bij aan de overkoepelende bedrijfsdoelstellingen; namelijk het genereren van traffic naar de website, nieuwsbriefinschrijvingen en nieuwe leden.

 • Ondernemers kunnen zich eenvoudig inschrijven om 2 weken lang dagelijks informatie te ontvangen vanuit MKB Servicedesk.

 • Informatie wordt aangeboden via een doordachte en uitgebreide email drip campagne: 15 emails met daarin artikelen, video’s en podcasts.

 • Het programma bestaat uit de volgende drie thema’s:

 • Mentale veerkracht en gezondheid.

 • Gezond leven en fit ondernemen.

 • Financieel gezonde keuzes maken.

 • Door een actief samenwerking met experts op te zoeken creëren we in korte tijd relevante en actuele content.

 • Het programma verwijst naar artikelen op de website, deelnemers geven toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen en we verwijzen naar het lidmaatschap. Op deze manier wordt er bijgedragen aan de overkoepelende bedrijfsdoelstellingen van MKB Servicedesk.

 • Op diverse manieren wordt het programma gepromoot, namelijk via:

 • Radio / TV

 • Website (incl. slimme pop up)

 • Persbericht

 • Social media

 • De eigen kanalen van de vier experts

Het verhaal bedenken

Er is een enorme stroom van informatie tijdens de coronacrisis. Veel informatie is gericht op het laatste nieuws vanuit de overheid en regelingen voor ondernemend Nederland. Wat nog ontbrak was een actieve informatieflow richting ondernemers, specifiek gericht op het mentale, fysieke en financiële stuk. Deze drie thema’s zijn namelijk van enorm belang om je hoofd koel te houden in onzekere tijden en de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Het verhaal schrijven

Door een actieve samenwerking aan te gaan met experts uit het netwerk hebben we content kunnen aanbieden die ondernemers op deze vlakken kunnen helpen. Door de inzet van artikelen, video’s en podcasts worden ondernemers op een verfrissende manier geïnformeerd. Dit sluit aan bij de missie van MKB Servicedesk: iedere dag tot het uiterste gaan om ondernemers te helpen.

Het verhaal vertellen

Met het verhaal en de content op zak, zorgen we ervoor dat deze content ook daadwerkelijk de doelgroep bereikt. Hiervoor zijn diverse middelen ingezet, waaronder radio- en tv-interviews met Ronald de Snoo, Business Owner van MKB Servicedesk. Daarnaast hebben de deskundigen zelf ook via hun eigen kanalen de campagne gepromoot waardoor deze extra exposure krijgt.

Resultaat

 • 53% email engagement

 • 13% click rate
 • 200 inschrijvingen binnen 2 weken
Case details

Landingspagina

Een landingspagina met de juiste inrichting om een zo hoog mogelijke conversie te realiseren

Bekijk Landingspagina
Ondernemen in Crisistijd Mockup

Logo

Logo om de campagne onder de paraplu van MKB Servicedesk een eigen identiteit te geven.

Ondernemen in Crisistijd
Ondernemen in Crisistijd Beeldmerk
Ondernemen in Crisistijd Beeldmerk
Ondernemen in Crisistijd Beeldmerk

Ronald de Snoo

Geïnspireerd? Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Gerelateerd

Wij zijn trots wat we samen met onze klanten bereiken. Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie, bedrijf of merk kunnen betekenen? Bekijk diverse cases.