Project omschrijving

Op naar de 100.000 banen

‘Op naar de 100.000 banen’ is een gezamenlijk initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland.

‘Op naar de 100.000 banen’ is een overkoepelende wegwijzer die werkgevers ondersteunt om banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren.

Uitdaging

In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat werkgevers de komende jaren voor 100.000 extra banen zorgen. VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland bundelen in dat kader de krachten om het mkb in Nederland bewust te maken van deze uitdaging en hen tot concrete actie aan te zetten. No9 heeft hierin de opdracht gekregen om een voor de ondernemer herkenbaar en laagdrempelig online portal neer te zetten.

Strategie

Om de ondernemer wegwijs te maken in de regelgeving, voordelen en mogelijkheden van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, hebben we een online portal ingericht dat op basis van onafhankelijke informatie een wegwijzer vormt.

Op deze website geven we op een overzichtelijke manier informatie, advies en inspirerende voorbeelden rondom het inzetten van mensen met een arbeidsbeperking in bedrijven. We verbinden branches, regio’s en individuele werkgevers, zodat ze kunnen profiteren van elkaars kennis. We brengen in beeld welke ondersteuning bedrijven kunnen krijgen om tot extra banen te komen. En we laten zien dat werken met mensen met een arbeidsbeperking meerwaarde heeft. Voor de onderneming en voor de maatschappij.

Resultaat

Het gerealiseerde platform verbindt de vraag- en aanbodzijde binnen de arbeidsmarkt met elkaar. Met heldere informatie en duidelijke aanwijzingen naar alle relevante partijen.

Case details
“De mensen van No9 denken met je mee hoe je je content zo aantrekkelijk en effectief mogelijk kunt presenteren. En als het dan technisch of grafisch eigenlijk niet kan zoals je wilt, bedenken ze meteen een workaround waardoor het resultaat alsnog prachtig wordt.”
Mirjam de Graaf, projectleider, VNO-NCW

Website

Een kanaal met heldere informatie en duidelijke aanwijzingen naar alle relevante partijen

Op naar de 100000 banen website
op naar de 100000 regiokaart

Toolkit

Praktische informatie en antwoorden op vragen als je van plan bent een werknemer in dienst te nemen met een arbeidsbeperking.

Samen voor Meer Banen

Online Magazines

Bekijk magazines
Samen voor meer banen Heel beperkt nederland aan het werk
Samen voor meer banen interview

Ronald de Snoo

Geïnspireerd? Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Gerelateerd

Wij zijn trots wat we samen met onze klanten bereiken. Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie, bedrijf of merk kunnen betekenen? Bekijk diverse cases.