Oxfam Novib – Ondernemers voor Ondernemers Netwerk 2017-07-04T13:16:54+00:00

Project Description

Ondernemers voor Ondernemers netwerk

Oxfam Novib steunt ondernemers in ontwikkelingslanden met het opbouwen van hun bedrijf. Daarvoor faciliteert het een netwerk van bedrijvenambassadeurs.

Vanuit dit Ondernemers voor Ondernemers netwerk worden initiatieven bewerkstelligd om de dromen van ondernemers in ontwikkelingslanden te helpen realiseren.

Uitdaging

Oxfam streeft ernaar dit netwerk verder uit te breiden en de retentie binnen dit netwerk te vergroten. Hierbij zoekt Oxfam continu naar nieuwe, meer efficiënte mogelijkheden. Om dit doel te bereiken heeft No9 een online concept en strategie ontwikkeld.

Strategie

Voor de werving van nieuwe bedrijvenambassadeurs hebben Oxfam Novib en No9 gezamenlijk de Dromenvanger E-cademy ontwikkeld. Deze online cursus helpt ondernemers in 7 stappen hun dromen te concretiseren, scherp te stellen en te realiseren. Gedurende het traject leren de ondernemers meer over het Ondernemers voor Ondernemers netwerk. Het doel van deze aanpak is dat de kwaliteit van de contacten hoger is, zodat de telefonische conversie naar ambassadeur vergroot wordt.

Voor het vergroten van de interactie en daarmee de retentie binnen het netwerk, heeft No9 een online platform ontwikkeld waarbinnen de bedrijvenambassadeurs zich via een persoonlijk profiel kunnen profileren. Ook kunnen de ondernemers via dit netwerk eenvoudig in contact komen en elkaar verder helpen.

Resultaat

Het gerealiseerde platform en de opgedane inzichten tonen zichtbare resultaten van een verbeterde werving van nieuwe bedrijvenambassadeurs en daarnaast inzicht in- en behoud van het netwerk. De efficiency en daarmee de kosten voor werving zijn hiermee verlaagd. Daarnaast is de systematiek ingericht voor opschalen of uitrol in het buitenland.

Case details

Website

Voor de werving van Iedereen Ondernemen is door No9 de landingspagina www.iedereenondernemen.nl ontwikkeld. Deze landingspagina wordt continu gemonitord en actief geoptimaliseerd t.b.v. maximale conversie.

website
Iedereen Ondernemen Oxfam Novib
Iedereen Ondernemen Dromenvanger E-cademy
Iedereen Ondernemen Dromenvanger E-cademy
Iedereen Ondernemen Dromenvanger E-cademy
Iedereen Ondernemen Netwerk
Iedereen Ondernemen Kaart

Emailings

Middels marketing automation worden de leads voor Oxfam Novib opgeleid en wordt de leadopvolging vereenvoudigd.

Contact

Geïnspireerd? Benieuwd wat Agency No9 voor je kan betekenen?

  • bv. 0612345678
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.