Project omschrijving

Veilig Zakelijk Internetten Academy

De Veilig Zakelijk Internetten Academy is een gezamenlijk initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Veiligheid en Justitie om de ondernemer bewust te laten worden van de mogelijke gevaren van cybercriminaliteit

Veilig Zakelijk Internetten logo

Alle meewerkende partijen zetten zich in voor een veilig digitaal Nederland. Met No9 hebben wij hiervoor de strategie neergezet en voeren wij een online bewustwordingscampagne middels een online academy en scan.

Uitdaging

De uitdaging van het project, Veilig Zakelijk Internetten, is om ondernemend Nederland kenbaar te maken met de mogelijke gevolgen van cybercriminaliteit. De deelnemende partijen streven ernaar om het midden- en kleinbedrijf te voorzien van een solide beveiliging om veilig online zaken te kunnen doen. Om dit doel te bereiken heeft No9 een online concept en strategie ontwikkeld.

Strategie

Om men bewust te laten worden van cybercriminaliteit heeft No9 samen met de projectgroep een Academy opgezet om de ondernemer te motiveren aan de slag te gaan met cybersecurity. In de Academy wordt de ondernemer op verschillende manieren voorzien van kennis, zowel passief als actief. Deze strategie is bepaald om het uiteindelijke doel van het afnemen van Cyber Risico Scan mogelijk te maken. Met de kennis van de Cyber Risico Scan kan de ondernemer zelfstandig aan de slag met het verbeteren van zijn of haar online beveiliging. Voor deze bewustwording en educatie heeft No9 een website ingericht met kennisartikelen, minicursussen en een checklist. Daarnaast voorziet No9 alle deelnemende partijen van aansprekende content en passend beeldmateriaal voor communicatie.

Resultaat

De gerealiseerde Academy en de bijbehorende website bieden zichtbare resultaten op gebied van educatie onder ondernemers. Door de bewustwording vanuit de Academy zal de ondernemer meer kennis hebben van de mogelijke gevaren van cybercriminaliteit. Daarnaast kan hij met de resultaten van de Cyber Risico Scan zelfstandig aan de slag met het verbeteren van zijn digitale omgeving.

Case details

Campagnebeeld

Concept en realisatie campagnebeeld gebruikt over diverse media.

Email
Voucher

Veilig Zakelijk Internetten Email

Cyber Risico Scan

VZI Cyber Risico Scan

Tweegesprek Alexander van der Pijl en Richard Klein

Samen met Richard Klein, ethisch hacker van ThreadStone, bezochten we uitvaartondernemer Alexander van der Pijl, eigenaar van Dunweg uitvaartzorg in Hoofddorp. Hier deelde Alexander zijn ervaring met cybercriminaliteit en vertelde ons hoe hij de impact van de cyberaanval tot het minimale wist te reduceren.

Bekijk Magazine

Numbers

0
Meer dan 10.000 bewustwordingen
0
Ruim 1250 afgeronde Cyber Risico Scan
0
De Online Ondernemen Academy wordt gemiddeld afgerond met een rapportcijfer ‘5’
Ronald de Snoo Agency No9

Ronald de Snoo

Geïnspireerd? Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?