Cold calling, hot leads?

Hoe je komt tot een voorkeurspositie bij de doelgroep

Ik rij sinds kort in een Volvo. Daar is een redelijk intensief online traject aan vooraf gegaan. Zelfredzaamheid, geheel vrijwillig trouwens, is key bij de invulling van het koopproces anno 2018. En ik was zeer tevreden over mijn bezoek aan de lokale Volvo dealer, dus mijn keuze werd ook daar bevestigd. Daags na inspectie van de auto werd ik echter gebeld door een (te) vrolijk persoon van Volvo Nederland (sales? telemarketing?) die aandrong op het geven van een goed rapportcijfer bij het binnenkort per email te verwachten klanttevredenheidsonderzoek. Uiteraard alleen als ik tevreden was.

Opeens werd mijn zelfredzaamheid bruut verstoord. Ik vroeg me af wat de toegevoegde waarde was van dit telefoontje. Ik was tevreden en had het onderzoek naar alle waarschijnlijk positief ingevuld. Nu wacht de email nog in mijn inbox. Misschien is het mijn overgevoeligheid voor “cold calling” na eerdere (vervelende en zich repeterende) ervaringen?

Thought leadership in het B2B koopproces

Het gebeuren deed me denken aan een artikel dat recent verscheen in MarketingTribune (met dank aan VOWD). Daarin meer over het veranderende gedrag van B2B kopers en hoe thought leadership onderscheidend is in het koopproces van zakelijke beslissers. Net als ik zit de B2B doelgroep niet te wachten op spontane telefoontjes van goedbedoelde verkopers c.q. telemarketeers. Ook zakelijke beslissers oriënteren zich met name in de eerste fase op eigen initiatief en gaan vervolgens zelf de relatie aan met een aanbieder. Die aanbieder probeert de prospect te informeren, inspireren en te binden via de inhoud. Het aanbieden van relevante content leidt hierbij tot een voorkeurspositie bij de doelgroep.

Laat de lezer zelf kiezen

Agency No9 focust meer en meer op lange termijn partnerships waarbij het merk of organisatie zich exclusief kan verbinden aan een bepaald thema. Denk daarbij aan mobiliteit, energie, krediet, etc. De ondernemers die wij bereiken zijn actief op zoek naar informatie om hen te helpen met een vraag of probleem. Meer dan 90% van onze traffic op bijvoorbeeld MKB Servicedesk komt vanuit Google zoekopdrachten. Dat zijn zo’n 11 mln. zoekopdrachten per jaar!

Mooi als de partner op een subtiele manier bij ieder redactioneel onafhankelijk artikel rond dat thema wordt geprofileerd. Afgewisseld met eigen content waarvan de afzender duidelijk wordt vermeld. Zo wordt de partner domeineigenaar voor een thema, zowel vanuit redactie als commercie. En kan de bezoeker zelf kiezen welke content hij of zij tot zich neemt.

Cold calling Hot leads

Meer weten over hoe een partnership voor jouw merk of organisatie eruit kan zien? Stuur een berichtje naar peter@no9.com. Die neemt dan contact op. Uiteraard op een door jou gewenst moment.