De kracht van een community

De kracht van een community

Beste relatie,

Na het bedenken van je strategie in een verhaal en het creëren van de juiste content, denk je na over de platformen en kanalen waarop je die content plaatst en verspreidt.

Volgens het PESO-model (Paid, Earned, Shared en Owned Media) is verdiende media-aandacht het meest kostenefficiënt. Content plaats je echter meestal op je eigen kanalen, eventueel betaald. Naast je website als eigen kanaal, kun je je leden, klanten of abonnees verzamelen in een community, waar je ze van exclusieve content voorziet.

In deze nieuwsbrief vertellen we je over de kracht van een community als marketingtool en geven we je een aantal voorbeelden.

Leads aan je binden door een online gesprek

Leads aan je binden door een online gesprek

Een manier om een band met je potentiële klant op te bouwen, is een nieuwsbrief. Maar veel leuker (en effectiever) dan eenzijdig zenden, is het aangaan van een gesprek over zijn of haar uitdagingen. Dat gesprek kun je voeren in een online community.

Los jij de problemen van je klant op?
Download in onze community

Download in onze community

De keuze op welke platformen je jouw content plaatst, is onderdeel van het contentplan. In ons gratis whitepaper lees je hoe je je contentstrategie structureert en praktisch invult.

Bekijk het whitepaper in onze community

“Nine to Know”

Hokjesdenken

Het is makkelijk om mensen in categorieën in te delen. Maar dit filmpje laat zien dat dat nog niet zo eenvoudig is als het lijkt, aangezien mensen veelzijdiger zijn dan “man” of “vrouw”. Ook een community bestaat uit verschillende personen en subgroepen.

Earth Overshoot Day

Op 1 augustus 2018 was het Earth Overshoot Day. Alles wat er in een heel jaar wordt geproduceerd door de natuur, hebben wij op 1 augustus al opgemaakt. Bereken jouw persoonlijke Overshoot Day en zie wat we samen kunnen doen om deze dag weer naar achteren te verschuiven!

Je content op social media: owned of niet?

Er bestaat wat discussie of de social mediakanalen die jouw bedrijf of merk gebruikt, vallen onder owned media. Je kunt er tenslotte op plaatsen wat je wilt, maar je hebt niet de volle controle over wie wat ontvangt en geen volledig inzicht in data.