Heb jij al een Narrative Strategy?

De kracht van het verhaal

Mathieu de Man Agency No9

“Storytelling? Is dat niet eigenlijk zó 2016, een beetje 2017?” Mark Stokmans vertelt in deze blog waarom het antwoord op deze vraag absoluut NEE is, en benoemt de kracht van een Narrative Strategy.

Mark Stokmans, met meer dan 17 jaar ervaring in o.a. digitale marketing en communicatie, bouwt en vertelt al jaren verhalen.

Storytelling? Is dat niet eigenlijk zó 2016, een beetje 2017? Het is in ieder geval gemeengoed in (digitale) marketing, communicatie en advertising. De kracht van het verhaal is natuurlijk niet iets nieuws, gek eigenlijk dat we de storytelling “hype” nodig hadden om ons daarop te wijzen. Maar goed, gelukkig maar, want hoeveel leuker is een goed verteld, authentiek verhaal dan reclame filmpjes en advertenties.

Maar de kracht van het verhaal gaat veel verder, en is niet alleen toepasbaar op de uitvoering van je marketing en communicatie strategie. Wat als je je strategie zelf uit het domein van bulletpoints en ellenlange powerpoints kunt halen en kunt vatten in een verhaal? Jouw strategie vervat in een verhaal, geschreven vanuit het hart en het hoofd. Met expressie en emotie, een “how” en een “why” waardoor mensen zich er ook echt verbonden mee kunnen voelen.

Met een strategisch verhaal, of narrative strategy, koppel je het voelen aan het weten. Waardoor je strategie veel meer gevoeld wordt, en eigenlijk ook veel beter uitvoerbaar wordt. In je verhaal vind je namelijk heel snel je hoofdpersoon, weet je waar hij mee zit, en wat je voor hem kunt betekenen. Door de narrative zie je het voor je, hoe het gaat worden. Je ontsluit de kracht van verbeelding en visualisatie en verheft een droog document tot een doordacht, krachtig en inspirerend plan.

Het maken van een narrative strategy is een creatief proces, gebed in heldere analyse van strategische uitgangspunten en doelstelling. In een aantal sessies gaan we samen opzoek naar het echt verhaal van je bedrijf of je dienst. We komen tot een krachtig verhaal en kunnen die direct doorvertalen naar praktische toepassingen in communicatie, of dat nu campagnes (on-line en/of off-line) zijn, social media uitingen of mail marketing automation.

Narrative Strategy - de kracht van het verhaal

Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij ook je verhaal kunnen vertellen? Laat het weten! Bel ons op 088-6520009 of neem contact met ons op in de No9 Community