Mark Stokmans

Verhalenverteller

088 – 6520009
mark@no9.com

Mark Stokmans
Sinds Mark op zijn 12e zijn eerste science fiction roman in het Engels schreef is hij een verhalen bouwer en verteller geweest. Of dat nu met vriendjes in het bos bij boomhutten was, vele jaren later, werkend bij NOC*NSF en bouwend aan de digitale content strategie van TeamNL of het filmen van een reisvideo in Noorwegen voor GearLimits.com, het is hem altijd gegaan om het komen tot, en vertellen van een echt boeiend verhaal. In woord, in bewegend beeld, met klank en kleur.
Verhalen. Dat is wat Mark doet. Verhalen omhoog halen, naar de oppervlakte brengen. Uit mensen, organisaties, merken. De verhalen vinden of zien, anekdotisch, symbolisch, strategisch, persoonlijk ook, van ingetogen tot action-packed.
De verhalen vinden is onderzoek, verhalen bouwen analytisch. Ze vertellen, creativiteit. Vooral in een narrative strategy ontmoeten die drie lagen elkaar. Waarbij een strategie verpakt wordt in een verhaal, die allerlei vormen kan aannemen: een anekdote, symboolvertelling, sprookje. Een artikel of manifest. Hierdoor kunnen mensen zich ook op emotioneel vlak aan verbinden. En omdat we samen het verhaal vinden, bouwen en vertellen wordt de strategie van iedereen. Geen top down bullet points, maar een gedeeld verhaal dat van binnen wordt gevoeld.
Het middel is woord en beeld. Tekst op een wit blad, waar woorden het meest krachtig zijn en het meest spreken. Of film, waar woord en beeld en klank elkaar raken. Daar componeer je een verhaal dat spreekt en zingt en beklijft.

Contact

Geïnspireerd? Benieuwd wat Agency No9 voor je kan betekenen?