Met een verhaal koppel je het voelen aan het weten

Met een verhaal koppel je het voelen aan het weten

Beste relatie,

Hoeveel leuker is een goed verteld, authentiek verhaal dan reclamefilmpjes en advertenties? Maar de kracht van het verhaal gaat veel verder, en is niet alleen toepasbaar op de uitvoering van je marketing en communicatie strategie.

Met een strategisch verhaal, of narrative strategy, koppel je het voelen aan het weten. Waardoor je strategie veel meer gevoeld wordt, en eigenlijk ook veel beter uitvoerbaar wordt. In je verhaal vind je namelijk heel snel je hoofdpersoon, weet je waar hij mee zit, en wat je voor hem kunt betekenen.

Wat is jouw verhaal?

Hoe je inspireert met een sterk verhaal

Hoe je inspireert met een sterk verhaal

Het menselijk brein verwerkt verhalen die we horen, op dezelfde wijze als echte ervaringen. We onthouden feiten dus beter als ze zijn verpakt in een verhaal. Hoe dat werkt lees je in Ronalds nieuwste blog.

De mensheid redden. Feit of fictie?
Ondernemers voor Ondernemers

Ondernemers voor Ondernemers

Ondernemers maken van niets, iets. En hebben ooit steun gehad. ‘Samen’ is niet iets wat je doet, maar wat je bent. Voor het Ondernemers voor Ondernemersnetwerk van Oxfam Novib schreven we vorig jaar een narrative strategy.

'Wij zijn ondernemers'
Leadgeneration in 1 day 17 mei

Kom je ook?

Donderdag 17 mei (volgende week) zijn we met No9 bij Leadgeneration in 1 day. Willem vertelt over het creëren van een sterke community voor je merk, door het vertellen van je verhaal op de juiste manier. Zien we je daar? Je ontvangt €50 korting als je je aanmeldt met de code MKBLEAD50.

Aanmelden voor #leadgen18

“Nine to Know”

Verhalen vertellen door Pixar

Wie kan je beter vertellen hoe je een verhaal vertelt, dan verhalenverteller Pixar? In zes stappen helpen ze je met het vertellen van jouw verhaal.

Ondernemers zijn nog niet klaar voor de AVG

Uit onderzoek dat Agency No9 met MKB Servicedesk heeft uitgevoerd, blijkt dat maar liefst 70% van de mkb’ers nog niet alle maatregelen voor de AVG-wetgeving heeft genomen. Het bericht is opgepakt door onder andere Nu.nl, RTL en EenVandaag.

Visualiseer je verhaal

Een verhaal kun je natuurlijk ook in beeld vertellen. Wij vonden dit artikel met 10 tools om je verhaal te visualiseren.

Toptrends voor Ondernemers Willem Overbosch

Trendbronnen

Stap 1 bij het toepassen van trends is natuurlijk het kennen en begrijpen van die trends. Willem Overbosch beschreef tien trends voor de komende jaren in het boek TopTrends voor Ondernemers, dat inmiddels genomineerd is voor Managementboek van het jaar 2018! Het boek vind je op Managementboek.nl.

Meer over Leadgeneration in 1 Day