“Verhalen die hoofd en hart raken”

In drie stappen naar een goed verhaal

Het verhaal

Bedenken

Hoeveel leuker is een goed verteld, authentiek verhaal dan reclamefilmpjes en advertenties? Wat als je je strategie zelf kunt vatten in een verhaal? Met een strategisch verhaal, of Narrative Strategy, koppel je het voelen aan het weten.

Wat gaat de toekomst brengen en hoe bepaalt dat je business? En nog belangrijker, hoe maak je trends toepasbaar op jouw organisatie en dienstverlening of product? In inspirerende trendsessies en praktische concretiserende workshops bepalen we de trends in jouw branche en hoe je hier op in kunt spelen.

Om zoveel mogelijk rendement uit je marketing inspanningen te halen, is het van cruciaal belang dat je tot een duidelijke beschrijving van jouw ideale klant komt. Op basis van onze ervaringen, insights uit ons netwerk en een aanvullende poll komen wij tot praktische, aantrekkelijke PersonaPaspoorten.

Het maken van een Narrative Strategy, gebaseerd op de trends en jouw doelgroep, is een creatief proces. In een aantal sessies gaan we samen op zoek naar het echte verhaal van je bedrijf of je dienst. We komen tot een krachtig verhaal en directe doorvertaling naar praktische toepassingen in communicatie.

Trends

We gebruiken de trends voor het mkb als richtlijn voor de verhalen die we bedenken.

Doelgroep

We geven jouw potentiële klant een gezicht, in de vorm van Persona Paspoorten.

Narrative Strategy

We vertellen je strategie in een herkenbaar en sprekend verhaal.

Het verhaal

Schrijven

Bij No9 vertellen we graag mooie verhalen. Maar dat doen we wel aan de juiste persoon, op de juiste manier, op het juiste moment. Een verhaal vertellen we via content.

Bij het structureren van content, is het maken van een contentplan een belangrijke eerste stap. We bepalen een contentstrategie op basis van de doelgroep, trends en Narrative Strategy, en op basis daarvan maken we een contentplan. In een contentplan beschrijf je hoe je met welke content in welke formats op welke platformen over welke onderwerpen welke doelgroepen gaat bereiken. Op basis van de Content Marketing Matrix bepalen we welke content het beste past. Ook maken we een concrete jaarplanning.

Deze content kan No9 vervolgens voor je produceren, met de juiste partners. Door onze ervaringen vanuit ondernemersplatformen MKB Servicedesk en De Zaak, weten we hoe we de ondernemer op de juiste manier aanspreken. Deze content positioneren we op de juiste plekken: bijvoorbeeld in een op maat gemaakte community, waar je jouw leden of ambassadeurs op één plek bij elkaar brengt.

Contentplan

We bepalen welke content we op welk moment en in welke vorm gaan maken.

Productie

We produceren content die de ondernemer op de juiste manier aanspreekt.

Positionering

We positioneren de content binnen jouw platform, of binnen een community van klanten of leden.

Het verhaal

Vertellen

Met het verhaal en de content op zak, zorgen we ervoor dat deze content ook daadwerkelijk de doelgroep bereikt. Allereerst zorgen we voor interne stroomlijning bij communicatie-, marketing- en salesafdelingen, maar ook maken we een marketingstrategie en actieplan om de doelgroep direct te bereiken.

Met een communicatiepakket en presentatie zorgen we ervoor dat intern en extern direct iedereen op dezelfde lijn zit en de Narrative Strategy in de volledige customer journey terugkomt.

Met een marketingplan en de uitvoering daarvan, bereiken we de doelgroep direct. Op basis van SMART geformuleerde doelstellingen beschrijven we hoe we deze kunnen realiseren. We maken een concreet actieplan met weloverwogen keuze voor marketinginstrumenten en media-inzet, met een bijbehorende tijdslijn, budget en verantwoordelijken. We kunnen de doelgroep onder andere via de merken MKB Servicedesk en De Zaak bereiken door middel van Push (media) of Pull (organische content) strategieën.

Intern

We lichten de Narrative Strategy en gemaakte content toe om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Extern – Indirect

We stellen een communicatiepakket samen, waarmee je samenwerkingspartners ook het juiste verhaal vertellen.

Extern – Direct

We bereiken je doelgroep via Push en Pull strategieën.

Ronald de Snoo

Ronald de Snoo

Via 9 stappen brengt No9 jouw verhaal naar de juiste doelgroep. We helpen je graag bij het bedenken, schrijven en vertellen van jouw authentieke verhaal.

Bel me op 06-54376275, dan vertel ik je er meer over.

Geïnspireerd? Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?