innovatieve content

De slag om innovatieve content

Innovatie laten zien met content marketing

Bijna ieder bedrijf is betrouwbaar. En innovatief. In iedere sessie over merkwaarden komen deze twee met stip op de hoogste plekken. Betrouwbaarheid is moeilijk aan te tonen via content. Maar innovatie is goed te claimen met de juiste content. Als je regelmatig schrijft over nieuwe zaken, valt het je doelgroep vanzelf op dat je ‘bij de tijd’ bent. Dus mocht je ook zo’n innovatief bedrijf hebben (of in ieder geval de schijn willen creëren), dan zijn hier simpele tips voor innovatieve content.

De juiste trendbronnen

Er zijn meerdere bronnen om van trends en innovaties op de hoogte te blijven. Denk bijvoorbeeld aan PSFK of TrendWatching.com. Maar ook vakmedia leveren vaak interessante content. Via een gerichte Google Alert blijf je ook van specifieke trends op de hoogte. Stel een lijst op van trendbronnen die passen bij de focus van jouw bedrijf, zodat je met een wekelijkse of maandelijkse rondgang langs deze bronnen genoeg inspiratie hebt voor content over innovaties en trends.

Cureer en voeg toe

Bij de rondgang langs je trendbronnen neem je de artikelen natuurlijk niet klakkeloos over. Je pikt die artikelen en trendvoorbeelden eruit die je opvallen. En daar schrijf je minimaal een alinea bij vanuit de visie van jouw bedrijf: waarom is dit een interessant trendvoorbeeld? Waar kan dit toe leiden? Hoe zou jouw doelgroep ervan kunnen profiteren? En hoe is jullie organisatie al bezig met dit soort trends? Idealiter link je dan ook meteen naar de producten of diensten of blogs waarmee je aantoont dat jouw organisatie hiermee bezig is.

Claim autoriteit door tips te geven

Door te signaleren en cureren bewijs je op de hoogte te zijn van trends en ontwikkelingen. De positie van ‘master’ bereik je door op basis van trends verder te gaan, bijvoorbeeld door tips aan anderen te geven. Dus als je aan je artikel lessen kan toevoegen die je anderen adviseert, word je nog overtuigender als ‘koploper’.

Van trend naar toepassing

Leuk die trends, maar passen ze bij jouw bedrijf? En hoe kun je ze concreet gebruiken? Dat doen we met behulp van het TrendCanvas, opgesteld door de Inspiratiebrigade. Het TrendCanvas is een praktische methode voor de toepassing van de trends op jouw bedrijf. Hierbij koppelen we de tien Toptrends aan de ambities, waarden en doelgroepen van jouw bedrijf.

Innovatieve content

Kunnen wij je helpen met het toepassen van trends in je content marketing? Laat het ons weten! Bel ons op 088-6520009 of neem contact met ons op in de No9 Community