Welke impressie maakt de meeste indruk?

Relevantie bij banners, impressies met indruk

Ik had laatst een paar schoenen op Zalando gekocht. Had ik nooit moeten doen. Ik werd vervolgens 3 maanden geconfronteerd met banners van Zalando met een selectie van de schoenen die ik had gezien. Hadden ze niet door dat ik ze inmiddels had gekocht? Het ene systeem praat niet met het andere blijkbaar. Toch volgende keer maar weer offline schoenen kopen. Natuurlijk ook goed om ze eerst even te passen en ook beter voor het behoud van een gevarieerde winkelstraat.

Veel merken besteden veel geld aan display advertising. En door het versnipperde mediagebruik is het zaak om op alle mogelijke kanalen aanwezig te zijn met je boodschap. En dat zijn er heel, heel veel. Het zogenaamde schieten met hagel heeft de druk op displaytarieven sterk opgevoerd. En het proces volledig geautomatiseerd. Bovendien heeft de geweldige toename van irrelevante banners geleid tot irritatie en menig installatie van ad blockers.

Kwaliteit van de impressie

Met een gericht bereik is het lastig om geld te verdienen aan display. Waar wij het van moeten hebben is de kwaliteit, dus selectiviteit, van de impressie. Meer dan 90% van onze traffic is organisch, dus direct vanuit een zoekopdracht. Ondernemers die concreet op zoek zijn naar informatie over ieder mogelijk aspect van hun bedrijfsvoering, komen in meer dan 30% van de gevallen terecht bij MKB Servicedesk (11 mln. zoekopdrachten, 4 mln. impressies). Ze blijven per sessie vervolgens gemiddeld langer dan 3 minuten (!) om antwoorden te vinden op hun vraag. Om het hen gemakkelijk te maken hebben wij de artikelen geclusterd naar content dus zijstapjes binnen dezelfde contentgroep worden snel gemaakt.

Het is dus zo dat de impressie van de partnerbanner binnen de contentgroep niet toevallig is, maar een integraal onderdeel vormt van de benadering in de oriëntatiefase van de gebruiker. Noem het de eerste halte in de customer journey. En dat heeft meerwaarde. Want exposure met de banner kan direct leiden tot het invullen van een actuele informatiebehoefte.

Kennispartnerships

Begin dit jaar hebben we kortlopende kennispartnerships ontwikkeld om onze kanalen te testen op conversie. De associatiebijdrage door koppeling van jouw bedrijf aan specifieke content doen we daarbij cadeau. Veel marketeers kijken namelijk vooral naar CPC of CPL uitkomsten. Dus bieden wij die mogelijkheid en wordt alleen afgerekend op de componenten die conversie leveren. Dat kan al met een vrij beperkt budget per maand. Maar let wel, niet alle contentgroepen zijn beschikbaar, sommige klanten zijn al jaren kennispartner en verlengen de samenwerking tot volle tevredenheid.

Bannering

Mocht je interesse hebben in de mogelijkheden, stuur me dan een mailtje: peter@no9.com.
En die schoenen? Die zitten toch niet zo lekker.